Har ni testat att använda pepparkakskrydda i äppelpaj det är så gott! Jag byter helt enkelt bara ut kanel mot pepparkakskrydda i min favoritäppelpaj som finns på bloggen sedan tidigare Klicka HÄR >> 1 msk kanel använder jag där och i denna äppelpajen använder jag istället 1 msk pepparkakskrydda alltså ingen kanel alls. Mängden är alldeles lagom tycker jag men vill man ha ännu mer pepparkakssmak så kan man ju öka på med mer pepparkakskrydda om man vill, helt och hållet efter eget tycke. Bild på pepparkakskrydda finns i bilden ovan och HÄR >>
Recept på äppelpaj med pepparkakskrydda kommer här:
Recept
5 äpplen
0,5 dl strösocker
1 msk pepparkakskrydda
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
Gör så här:
Skala, kärna ur och dela äpple i bitar
Blanda med 0,5 dl strösocker och pepparkakskrydda
Lägg i smord pajform
Kör ihop smör, socker och vetemjöl med elvisp
Tryck ihop till en deg. Forma till flera små plattor
Täck med degplattor över hela äppelpajen
Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 40 min
Höj ev. temperaturen de sista minuterna av gräddningen för mer färg
Servera äppelpajen ljummen med
vispad grädde eller hemgjord vaniljvisp >>
________________________________________________
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
Vi kommer att testa denna senare i em på mitt namnsdagsfirande så du kommer få ett utlåtande senare ikväll / kram Barbro
SvaraRaderaVad roligt! Grattis :)
RaderaMina gäster och tackar för en jättegod äppelpaj / kram Barbro
SvaraRaderaMen vad kul att ni gillade den Barbro :)
Radera