söndag 4 december 2016

Äppelpaj med pepparkakskrydda


Har ni testat att använda pepparkakskrydda i äppelpaj det är så gott! Jag byter helt enkelt bara ut kanel mot pepparkakskrydda i min favoritäppelpaj som finns på bloggen sedan tidigare Klicka HÄR >> 1 msk kanel använder jag där och i denna äppelpajen använder jag istället 1 msk pepparkakskrydda alltså ingen kanel alls. Mängden är alldeles lagom tycker jag men vill man ha ännu mer pepparkakssmak så kan man ju öka på med mer pepparkakskrydda om man vill, helt och hållet efter eget tycke. Bild på pepparkakskrydda finns i bilden ovan och HÄR >>
Recept på äppelpaj med pepparkakskrydda kommer här:
Recept
5 äpplen
0,5 dl strösocker
1 msk pepparkakskrydda
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl

Gör så här:
Skala, kärna ur och dela äpple i bitar
Blanda med 0,5 dl strösocker och pepparkakskrydda
Lägg i smord pajform

Kör ihop smör, socker och vetemjöl med elvisp
Tryck ihop till en deg. Forma till flera små plattor
Täck med degplattor över hela äppelpajen

Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 40 min
Höj ev. temperaturen de sista minuterna av gräddningen för mer färg


Servera äppelpajen ljummen med 
vispad grädde eller hemgjord vaniljvisp >>

________________________________________________




För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

4 kommentarer:

  1. Vi kommer att testa denna senare i em på mitt namnsdagsfirande så du kommer få ett utlåtande senare ikväll / kram Barbro

    SvaraRadera
  2. Mina gäster och tackar för en jättegod äppelpaj / kram Barbro

    SvaraRadera