fredag 13 januari 2017

Dumlemuffins med strössel

Då var bilderna på dumlemuffins klara. Alltså dumlemuffins är till och med ännu godare än jag minns det som sedan jag bakade dem förra gången. Det var alldeles för länge sedan, det här är en muffins man vill ha hemma jämt och de går utmärkt att stoppa i frysen och spara (för dem som klarar det) Jag tjajtar men ska ni baka muffins i helgen, baka då dessa. Kanske till fredagsmyset ikväll?
Det är inte svårt att baka dumlemuffins på något vis, vanlig enkel muffinssmet och så trycker man ner en dumle i varje muffins och toppar med det som kallas för strössel. Själva strösslet är en enkel sockrig blandning med endast 3 ingredienser så lättplätt det också.
När strösslet är jämt fördelat i formarna så är det bara att sätta in plåten i ugnen. En kvart senare kan ni njuta av en muffins som är ett självklart recept i Ediths Bästa. 
Recept på 12 st dumlemuffins

Steg 1, Strössel
50 g smör
1 dl vetemjöl
0,75 dl strösocker

Gör så här:
Smält smör. Blanda ihop alla ingredienser. Ställ åt sidan

Steg 2, Muffins
125 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
12 st dumle

Gör så här:
Vispa ihop smör och strösocker
Vispa sakta ner ett ägg i taget
Rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker
Rör ner blandningen i smeten. Rör sist ner mjölk

Fördela smeten i 12 st stora muffinsformar
(ställ ev. formarna i muffinsplåt)
Tryck ner en dumle i varje muffins
Fördela ut strössel överst som ett lock

Grädda mitt i ugnen i 225° i 15 min



För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

3 kommentarer:

  1. Vad kul att du tyckte om dem Zavanna :)

    SvaraRadera
  2. Gjorde dina dumle muffins idag och de blev jättegoda!
    Tack för alla bra recept som du lägger ut. Provar ofta dem men är lite slarvig med att kommentera! Ann-Christin

    SvaraRadera