Kommer ni ihåg saffranskakan som jag bakade för ett tag sedan?
Eftersom det är Luciadagen idag.
Så lägger jag ut receptet igen så att även mina nya läsare kan testa den.
2 ägg
2 dl socker
200 g smör
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 påse saffran
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret & rör ner det med mjölken.
Kavla lite på saffranspåsen så det blir finfördelat.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver & saffran.
Rör ihop allt till en slät smet.
Grädda i bröad sockerkaksform.
175 grader 35-40 min.
Åhh vad gott : )) tack för receptet trevlig lucia : ) kram Sofia
SvaraRaderaGott gott, jag älskar saffran
SvaraRaderaLussekram
AnnaMaria
Ska jag allt testa, låter ju förbaskat gott!
SvaraRaderaHa en fortsatt fin luciadag,
kram Catta
Va mycket gott du har här, sffranskaka och tunnbröden ser ju himmelska ut. Måste absolut prövas. Is lyktor ja just det skall genast springa och slänga in några i frysen,blir fint utanför till helgen när vi skall ha gäster.
SvaraRaderaKram/
Berit
Ställ ut dem under natten så har du dem klara imorgon :)
RaderaKram/M
Mums så gott! Ska ha truppgympa uppvisning på söndag och bl.a. ska jag stå för en del fika så det här lät ju passande!
SvaraRaderatack!
kram Helena
Här är det ju precis livsfarligt att titta in....jaha, då måste jag prova på att baka detta. Grattis till fint reportage i leva bo. Krams m
SvaraRaderaSaffranskaka är SÅ gott!! :)
SvaraRaderaHa en fin Lucia kväll!
Kram Frederica
En lite snabbare saffransvariant. Det tackar vi för! :)
SvaraRaderaKramar
Å så gott!
SvaraRaderaPerfekt för mig som älskar saffran och lättbakade kakor;);)
Kram Sofi
Tack för tipset att man kan kavla på saffranspåsen! Det har jag aldrig hört...
SvaraRaderaFår nog bli en lite saffranskaka här någon dag!
Kram
Petronella
Den har jag gjort! Och ibland blir et muffins av den:) Älskar saffran, det kan man ha i det mesta nu så här i jultider:) det är så gott!!
SvaraRaderaDin blogg är så fin, jag lägger till dig på min lista.
Trevlig helg!
Kram Pernilla