50 g jäst
5 dl mjölk
50 g smör/margarin
1 dl krossade linfrön
1 msk socker
1 tsk salt
12 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke och smält smöret i en kastrull.
Häll på mjölken och rör tills det är fingervarmt.
Häll degspadet över jästen, rör tills den löst upp sig.
Tillsätt socker, salt och linfrön.
Blanda sist i mjölet och arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
Knåda degen på mjölat bakbord.
Dela degen i fyra delar och därefter varje del i fyra bitar.
Forma till 16 st bullar
Låt jäsa på bakplåtsklädd plåt i 30 min.
Pensla med mjölk eller uppvispat ägg och strö över linfrön.
Grädda mitt i ugnen 225 grader 10-12 min.
Härliga bilder och goa bullar! Lite jobbigt att fika bulle med tumvantar :) Ha en trevlig dag. Kram Anna
SvaraRaderaHihi jo lite knepigt är det allt. Vi hade det ganska roligt när vi fotade just den bilden :)
SvaraRaderaDetsamma till dig!
Hejhej. Jag förstår att du kan baka så goda grejor med den snyyyyga spisen ;) Ha en skön helg som kommer ;)
SvaraRadera/mia
Ser verkligen gott ut!
SvaraRaderaHälsningar Malin
Mmmm vad gott det ser ut.Ha en skön kväll fina du .Kramar Rita ♥
SvaraRaderaSer gott ut....Fin "liten" med go bulle. Kram Anette
SvaraRaderaVad använde du för mjöl? Borde gå bra med dinkelmjöl väl?
SvaraRaderaKram!
Oj, jag skrev bara mjöl i receptet. Fixat nu!
RaderaJag använder bara vetemjöl. Men om man vill kan man byta ut ca hälften av vetemjölet mot dinkelmjöl och följa receptet ändå.
Vill du byta ut allt mjölet mot dinkelmjöl så får du ta lite mindre mjöl än det som står i receptet.
Dinkelmjöl tar upp mycket vätska därav krävs en mindre mjölmängd.
Lycka till och trevlig helg!
Hejsan!
SvaraRaderaBlev så inspirerad så dom frallorna måste jag testa, ser jättegoda ut!
Ha en trevlig helg/ Annika