torsdag 24 januari 2013

Frallor/bullar med linfrön


50 g jäst
5 dl mjölk
50 g smör/margarin
1 dl krossade linfrön
1 msk socker
1 tsk salt
12 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke och smält smöret i en kastrull.
Häll på mjölken och rör tills det är fingervarmt.
Häll degspadet över jästen, rör tills den löst upp sig.

Tillsätt socker, salt och linfrön.
Blanda sist i mjölet och arbeta till en smidig deg.

Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min.

Knåda degen på mjölat bakbord.
Dela degen i fyra delar och därefter varje del i fyra bitar.
Forma till 16 st bullar
Låt jäsa på bakplåtsklädd plåt i 30 min.

Pensla med mjölk eller uppvispat ägg och strö över linfrön.

Grädda mitt i ugnen 225 grader 10-12 min.

9 kommentarer:

  1. Härliga bilder och goa bullar! Lite jobbigt att fika bulle med tumvantar :) Ha en trevlig dag. Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Hihi jo lite knepigt är det allt. Vi hade det ganska roligt när vi fotade just den bilden :)

    Detsamma till dig!

    SvaraRadera
  3. Hejhej. Jag förstår att du kan baka så goda grejor med den snyyyyga spisen ;) Ha en skön helg som kommer ;)
    /mia

    SvaraRadera
  4. Ser verkligen gott ut!

    Hälsningar Malin

    SvaraRadera
  5. Mmmm vad gott det ser ut.Ha en skön kväll fina du .Kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  6. Ser gott ut....Fin "liten" med go bulle. Kram Anette

    SvaraRadera
  7. Vad använde du för mjöl? Borde gå bra med dinkelmjöl väl?

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, jag skrev bara mjöl i receptet. Fixat nu!
      Jag använder bara vetemjöl. Men om man vill kan man byta ut ca hälften av vetemjölet mot dinkelmjöl och följa receptet ändå.

      Vill du byta ut allt mjölet mot dinkelmjöl så får du ta lite mindre mjöl än det som står i receptet.
      Dinkelmjöl tar upp mycket vätska därav krävs en mindre mjölmängd.

      Lycka till och trevlig helg!

      Radera
  8. Hejsan!
    Blev så inspirerad så dom frallorna måste jag testa, ser jättegoda ut!
    Ha en trevlig helg/ Annika

    SvaraRadera