onsdag 14 augusti 2013

Nyttigt bröd - Nattjäst

Nyttiga och goda lantbrödsbullar vända i sesamfrön! Detta recept ger 20 st bullar
Det går lika bra att kalljäsa brödet på dagen och grädda dem på kvällen...

25 g jäst
5 dl vatten
50 g smör
                    0,5 dl brödsirap (eller vanlig sirap)
1 tsk salt
            14 dl lantbrödsmjöl (mörkt)
Sesamfrön

På kvällen:
Dela smöret i kuber.
Rör ut jästen i det kalla vattnet.
Tillsätt samtliga ingredienser.
Arbeta ihop till en deg.

Forma till 20 st bullar.
Vänd bullarna i sesamfrön.

Lägg bullarna på två bakplåtsklädda plåtar.
Täck plåtarna med bakduk eller plastfolie.
Förvara i kylskåp över natten.

På morgonen:
Grädda bullarna mitt i ugnen.
250 grader i 10 min.

(Vill du göra en mindre sats så delar du receptet på hälften och får då 10 bullar istället)
_________________________________________________________________________________
Fler recept på frallor hittar du HÄR
Fler recept på kalljäst bröd hittar ni HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>

10 kommentarer:

  1. vad gott...äter ni nybakat varje morgon? kram Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä då inte alls varje morgon. Men nu när barnen har sommarlov och vi inte har några tider att passa så brukar vi försöka att slänga ihop lite bullar på kvällen som vi sedan gräddar på morgonen. Det är ju så gott!! :)

      Radera
  2. Apropå det du skrev hos mig att parasollfoten var just en parasollfot, och inte en chokladboll - jag tittade på ditt förra inlägg och där var dom, chokladbollarna!
    Agneta kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi ja precis, kanske var därför jag blev så sugen på chokladbollar igår ;)

      Radera
  3. Underbara du tack söta för alla underbara och goda recept .Ha en skön torsdag.Kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  4. Så flitig och duktig du är!
    Tack för ytterligare ett härligt recept!
    På måndag är jag ledig så då måste jag testa något att din goda frukostbröd :)

    Önskar dig en fin helg!
    Kram Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :) Det tycker jag absolut! Trevlig helg till dig med

      Radera
  5. Godmorgon! Igår kväll gjorfr jag iordning dina bröd som nu stått och kalljäst över natten. Tyvärr verkar de inte ha jäst något... jag anvönde kokosmjöl istället för lantbrödsmjöl, kan det vara orsaken tro?
    I ugnen jäser de inte heller och är väldogt degiga efter 10 min. Verkar som att något inte blev riktigt bra... vad brukar vara svårast med receptet?
    Tackar flr all inspiration! /Malin

    SvaraRadera
  6. Jättetråkigt att läsa, jag har aldrig bakat med kokosmjöl så jag vet inte vad det mjölet har för egenskaper. Att brödet känns degigt kan ju bero på att ugnarna skiljer sig lite åt, kanske kräver den ugnen du har använt lite längre gräddningstid. Jättesvårt att ge ett bra svar på frågan när brödets innehåll skiljer sig från receptet. Alltid roligt att experimentera med recept men ibland blir det inte som man tänkt sig, det har hänt mig också :(

    Kram!

    SvaraRadera