100 g smör (rumsvarmt)
1 dl strösocker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl havregryn
100 g choklad (marabou dajmchokladkaka blir väldigt gott)
Vispa ihop det rumsvarma smöret och strösockret.
Rör ner ägget.
Blanda mjöl, bakpulver och havregryn.
Rör ner blandningen i smeten.
Hacka chokladen grovt.
Rör ner den hackade chokladen i smeten.
Rulla ihop degen till en rulle. (ca 5 cm i diameter)
Plasta in degen och låt vila i frysen i 30 min.
Skär degen i 1 cm tjocka skivor.
(eller rulla ut 18 degkulor och platta till dem lite)
Grädda på ugnsplåt. Mitt i ugnen i 200° i 10 min.
(Låt svalna innan servering)
Obs! Kakorna flyter ut så tänk på att inte lägga dem för tätt på plåten, grädda på två plåtar!
__________________________________________________________________________
Fler recept på godiskakor hittar du HÄR >>
__________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>
__________________________________________________________________________
Fler recept på godiskakor hittar du HÄR >>
__________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>
Idag har jag bakat dina Philadelphiabullar . (kolla mitt senaste inlägg )Jag säger bara
SvaraRaderaW O W !!!!!!! Jag ska alla gånger prova fler av dina recept.
Kram Eva
Det där receptet ska jag minsann prova :)) Kram Anna
SvaraRaderaDet där receptet ska jag verkligen prova på, det låter supergott och ganska enkelt faktiskt.
SvaraRaderaStor kram till dig.
Jessica
Åh allt ser så gott ut jämt när jag är inne på dig blogg. Farligt att gå in sent på kvällen när man är sugen på något, hmm.
SvaraRaderaTrevlig helg! Kram Nina