tisdag 3 september 2013

Långpannebröd - Lättbakat

Recept bröd - Långpannebröd
Lättbakat

50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
                                 2 msk honung  (kan bytas ut mot strösocker)
2 tsk salt
10 dl vetemjöl special
2 dl grahamsmjöl
(Dekorera med sesamfrön eller vallmofrön)

Smält smöret.
                 Tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt. (=37 grader)
Rör ut jästen i lite degspad.
Tillsätt resten av degspadet, honung, salt 
och de båda mjölsorterna.
Arbeta ihop degen.
(den ska vara kladdig)

Tryck ut degen på en bakplåtsklädd plåt.
(använd mjölad hand)
Skåra rutor i brödet.

Låt jäsa under bakduk i 45 min.

Pensla brödet med vatten och strö över frön.

Grädda mitt i ugnen 250 grader i 15 min.
(låt brödet vila lite innan servering, då mjuknar skorpan och brödet blir som godast)
________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>

10 kommentarer:

  1. Det ser jättegott ut och verkar snabbt och lättbakat! Ser ut som om jag har alla ingredienser hemma också. Då man bor 2 1/2 mil från staden med butiken så måste man hela tiden tänka, har jag allt hemma. Tack för din fina blogg! Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  2. Mumms - Tack för receptet :)
    /Kram Annmi

    SvaraRadera
  3. Mums ser gått ut! Tack för den fina kommentaren du lämnade kvar på bloggen min som gjorde att jag hittade din fina blogg =) Skall beundra ert vackra hem och alla mumsiga recept du har. Vitrinskåpet kommer från Riviera Maison!
    Ha det best!

    //Linda

    SvaraRadera
  4. HMMM SÅ GOTT !
    Jag tror att jag hoppar i bilen någong morgon och kommer till dig på en frukost och fika ;)
    Så mycket Gott du bakar !
    Alltid lika härligt att få titta in här !

    Ha en fin fortsättning på höstveckan !

    Kram från Mig

    SvaraRadera
  5. Det här receptet ser ut att passa bra till en söndagsmorgon då det ska dukas frukost till övernattande
    barn och barnbarn! Undrar om det kan jäsa i kylen över natten?
    I dag länkar jag till ditt scones recept!
    Kram
    M.E

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla!! Jag tror absolut att du kan kalljäsa degen över natten. Rör då ut jästen med kall mjölk. (i receptet ska du ju värma upp mjölken med smöret, hoppa över det) Låt även det smälta smöret svalna lite innan du blandar i det. Jag har inte testat att kalljäsa det här brödet men det finns inget som pekar på att inte det skulle fungera.

      När du tryckt ut degen på plåten så slår du plast över den och förvarar i kylen över natten.

      Lycka till!

      Radera
  6. Hej !!

    Vilken härlig blogg du har :) En massa mumsiga recept och rolig inspiration.
    Tack för titten....kommer besöka dig ofta :)

    Mvh Marie - Cakes and Sweets

    SvaraRadera
  7. Allt massor av gott och lätt .Ja är verkligen en människa som sprider härlig energi och inspiration.Ha det gott .Kram Rita

    SvaraRadera