Recept - Äppelsaft ca 2 Liter
I fredags lovade jag ju er receptet på äppelsaften som vi hade med oss på picknicken,
här kommer det!
2 kg äpplen (helst röda)
1 vaniljstång
1,5 l vatten
1 st citron (pressa ur saften)
5 dl strösocker
1 tsk citronsyra
Kärna ur äpplena och skär dem i bitar.
Skrapa ur fröna ur vaniljstången.
Koka upp äpplen, vaniljfrön, vatten,
citronsaft och socker.
(drag sedan bort kastrullen från den varma plattan)
Tag bort skummet med en slev.
Rör i citronsyran.
Sila saften i en finmaskig sil eller häll den
genom en silduk.
Häll upp saften i flaskor.
För att saften ska få längre hållbarhet kan du sterilisera flaskorna.
Klicka på länken för beskrivning: hur du steriliserar i ugn läs längst upp i det inlägget!
Låt saften svalna med korken på.
Förvara i kylskåp.
Saften blir godast om du blandar hälften vatten och hälften saft innan du serverar den!
____________________________________________________________________________
Äpple ihop med vanilj och citron
SvaraRaderalåter supergott, fin färg blev det
också.
Kramar
AnnaMaria
Vilket härligt recept. Det ska provas. Jag med familj var också på picknick i fredags. Jag gjorde bullar med pesto och oliver. Nästa gång ska jag prova dina gifflar :)
SvaraRaderaHa en skön söndag
Kram Nelya
Åh vilket härlig och gott recept ! Ha en skön söndag fina du .kramar Rita
SvaraRaderaVilken härlig färg på saften :) Har prövat att göra både flädersaft och älgörtssaft i sommar så varför inte äppelsaft också, Liza
SvaraRadera