söndag 8 september 2013

Recept - Hemgjord äppelsaft

Recept - Äppelsaft ca 2 Liter
fredags lovade jag ju er receptet på äppelsaften som vi hade med oss på picknicken,
här kommer det!

            2 kg äpplen (helst röda)
1 vaniljstång
1,5 l vatten
                 1 st citron (pressa ur saften)
5 dl strösocker
1 tsk citronsyra

Kärna ur äpplena och skär dem i bitar.
Skrapa ur fröna ur vaniljstången.
Koka upp äpplen, vaniljfrön, vatten, 
citronsaft och socker.
(drag sedan bort kastrullen från den varma plattan)

Tag bort skummet med en slev.
Rör i citronsyran.
Sila saften i en finmaskig sil eller häll den 
genom en silduk.

Häll upp saften i flaskor.
För att saften ska få längre hållbarhet kan du sterilisera flaskorna.
Klicka på länken för beskrivning: hur du steriliserar i ugn läs längst upp i det inlägget!

Låt saften svalna med korken på.
Förvara i kylskåp.
Saften blir godast om du blandar hälften vatten och hälften saft innan du serverar den!
____________________________________________________________________________

4 kommentarer:

  1. Äpple ihop med vanilj och citron
    låter supergott, fin färg blev det
    också.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  2. Vilket härligt recept. Det ska provas. Jag med familj var också på picknick i fredags. Jag gjorde bullar med pesto och oliver. Nästa gång ska jag prova dina gifflar :)
    Ha en skön söndag
    Kram Nelya

    SvaraRadera
  3. Åh vilket härlig och gott recept ! Ha en skön söndag fina du .kramar Rita

    SvaraRadera
  4. Vilken härlig färg på saften :) Har prövat att göra både flädersaft och älgörtssaft i sommar så varför inte äppelsaft också, Liza

    SvaraRadera