Recept - Brödkakor Ett lätt recept på ett underbart gott bröd! (8 st)
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1,5 tsk salt
2 msk sirap
8 dl vetemjöl (spara lite mjöl till utbaket)
4 dl grahamsmjöl
Smält smöret.
Häll i mjölken och värm till fingervarmt (=37 grader)
Rör ut jästen med 1 dl av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet och de övriga ingredienserna.
Arbeta ihop degen.
Låt jäsa under bakduk i 60 min.
Knåda degen lätt och dela den i 8 bitar.
Kavla ut varje bit till en ½ cm tjock rund kaka.
Nagga dem med gaffel
(eller använd kruskavel)
Lägg brödkakorna på bakplåtsklädda plåtar.
Låt jäsa under bakduk i ca 15 min.
Grädda mitt i ugnen 250 grader i 5-7 min.
______________________________________________________________________________
Fler brödrecept i kategorin övrigt hittar du HÄR >>
______________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
______________________________________________________________________________
Fler brödrecept i kategorin övrigt hittar du HÄR >>
______________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
Ny dag = Något nytt och smarrigt ! Blir så inspirerad när jag kikar in hos dej över hur kreativ och duktig du är !!!!Önskar dej en skön tisdag.Kram Rita
SvaraRaderaHej och tack för titten hos mig.
SvaraRaderaKul att du har lagt in just det receptet. Det ska jag nog testa för jag tror att jag har en liten dutt med grahamsmjöl kvar sedan tekaksbaket.
Du har en fin blogg som jag kommer att besöka fler gånger.
Må så gott!
Man kan ju inte annat än bli sugen på att baka när man tittar in hos dig!
SvaraRaderaDu borde vara med i "Hela Sverige bakar" och du skulle vara en självskriven vinnare!
I morgon kommer mitt barnbarn Amanda 5 år på besök och hon älskar att baka!
Hon ska få titta in här hos dig och välja ett recpet så får vi se vad det blir!
Kram
M.E
Gud va gott....matbröd bakar jag ibland iaf;)))
SvaraRaderaHa det bra!
Kramisar
Nybakat bröd, te och mustiga soppor hör väl ändå hösten till
SvaraRaderaSmarrigt detta lät.
Ha en fin onsdag. Kram Malin
Tack för ett jättebra recept! Jag bakade dessa bröd i morse. Såå himla gott!
SvaraRaderaram Åsa.
Vad roligt!! Ja det är ett lättbakat och riktigt gott bröd. Tar ju lite tid med jäsningen men det är det värt! Blir nog att vi bakar en ny omgång till helgen :)
RaderaKram!