3 ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten
Sylt eller Äppelmos
Visp ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver.
Rör försiktigt ner mjölblandningen
och vattnet i smeten.
Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen, 250 grader i 5 min.
Strö på lite strösocker på kakan.
Stjälp upp den på ett bakplåtspapper med den
sockrade sidan nedåt.
(Rulltårtan måste nu snabbt rullas ihop, om den får kallna så spricker den)
Drag av papperet som du gräddade kakan på.
(pensla pappret med vatten om det sitter fast på kakan)
Bred ut 2 dl sylt eller mos på kakan.
Rulla ihop och skär i skivor.
________________________________________________
Fler recept på mjuka kakor hittar du HÄR
_____________________________________________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>
________________________________________________
Fler recept på mjuka kakor hittar du HÄR
_____________________________________________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>
Har med blåbärssylt hem från fjället, så en rulltårta ska det bakas här i veckan! Det blir med ditt recept. Men jag får besök av mitt barnbarn som fått diabetes denna sommar och han älskar rulltårta, så det känns verkligen konfliktfyllt! Nu gillar han ju inte blåbärssylt, så kanske han nöjer sig med en bit! Ibland är det inte lätt att vara mormor...
SvaraRaderaÖnskar dig en bra vecka med kakbak!
Kram
M.E
Så tjusig din rulltårta ser ut. Har försökt så många gånger att få till en rulltårta med det blir bara till smulor. Borde kanske testa ditt recept och se om jag lyckas då :) kramar Liza
SvaraRaderaÅh vad smarrigt med rulltårta är ju så gott .Ha en skön start på nya veckan fina du och en underbar måndag.Kram Rita
SvaraRaderaRulltårta är n sådan kaka som är god men som jag sällan blir sugen på. Kram Anette
SvaraRaderaBäst gör den sig på en kakbuffé tillsammans med några andra småkakor, tex om man vill bjuda på sju sorters kakor. Då är den en lagom stor kaka :)
RaderaEller som bakelse med lite grädde på.
MUMS tack för receptet!!
SvaraRaderaDet var längesedan jag bakade rulltårta men nu ska jag minsann göra det *ler*.
SvaraRaderaKramen
Rulltårta jaa...det går alltid hem. Fina bilder som vanligt :))) Ha en trevlig kväll. Kram Anna
SvaraRaderaHalloj!
SvaraRaderaHär har det bakats grötbullar & långpannebröd,
så rackans gott det blev :O)
Ha d gott kram Arja
Härlig blogg du har!!
SvaraRaderaHar blivit inspirerad av att börja baka, tack! ;)
Men, va gör jag för fel?.. När jag bakar rulltårta o ska rulla ihop den, så släpper den "fina" skorpan(?) o man ser bara själva sockerkakan?.. Jag har sockrat pappret innan jag tippar upp den..
Lev! Måå! Njut!
Kram Marie
Om skorpan släpper så har det troligtvis bildats lite luft under som gör att den släpper. När jag gräddar får jag sällan någon skorpa alls, därför blir min rulltårta ganska ljus. Jag är mycket noga med tiden har man inne den lite för länge blir den snabbt bränd eller full med luftbubblor. Tror att ditt problem kan ha med ugnen att göra, kanske kan du sänka temperaturen lite, det bästa är att testa sig fram. Kan vara olika från ugn till ugn. Lycka till!
RaderaMums mums mums kram Sofia
SvaraRadera