tisdag 10 september 2013

Havrekaka med russin

Enkel småkaka - Havrekaka med russin - Receptet ger ca 24 st kakor

Recept
6 dl havregryn
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
200 g smör
3 dl russin

Gör så här:
Blanda havregryn, strösocker, vetemjöl, bakpulver
Dela smöret i bitar. Arbeta in smöret och russinen
(använd fingertopparna)

Forma degen till 24 bollar.
Lägg bollarna på bakplåtsklädda plåtar.

Grädda mitt i ugnen i 200° i 15 min.
_____________________________________________________
________________________________________________________________________________

9 kommentarer:

  1. Gott.....jag älskar"torriskakor". Var gör du dina bildkollage? Ha en bra dag Kram Anette

    SvaraRadera
  2. Snyggt och gott! Jättesnygga collage. Måste säga att din sida är helt fantastiskt inspirerande!

    Tusen tack för din fina kommentar hos mig.

    kram kram Malin

    SvaraRadera
  3. Mums så goda de ser ut, nu blir det till att baka havrekakor och göra äppelsaft till helgen :-)) Tack för recepten!! Äppelsaft har jag aldrig gjort så det ska bli spännande, ser vansinnigt god ut!!
    Ha en fin dag! Kramis Paula

    SvaraRadera
  4. Ser goda ut dina kakor!
    ....och äppelsaften få jag nog försöka mig på.............

    Ha det gott,

    Kram Anneli

    SvaraRadera
  5. Man behöver ingen bakbok, det räcker med din blogg. Gu´vad många härliga och användbara recept du bjuder på. Tack !!! //Eva

    SvaraRadera
  6. Åh, såna är så farligt goda!

    Kram jenny

    SvaraRadera
  7. Tack för tipset om rulltårtan!
    Ska prova i em, ska bara vara ute liite till i det fina vädret.. ;)

    Kram Marie

    SvaraRadera
  8. Mm.. smaskigt!

    Ha en fortsatt fin vecka!
    Kram Marie

    SvaraRadera