måndag 14 oktober 2013

Kalljäst Brödkrans

Kalljäst bröd - Låt degen jäsa i kylen över natten.

5 dl kallt vatten
25 g jäst
1 msk matolja
2 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
ca 11 dl vetemjöl

På kvällen:
Rör ut jästen i lite vatten.
Tillsätt samtliga ingredienser och arbeta ihop till en deg.
Slå plast över degbunken och låt degen vila i kylskåp över natten.

På morgonen:
Dela degen i två delar.
Tryck eller kavla på mjölat bakbord ut 
2 st rektanglar av degen. 
(Ca 40x20 cm styck)

Rulla ihop bröden som du rullar ihop en rulltårta.
Forma till 2 st kransar.
Grädda kransarna på en ugnsplåt.
Mitt i ugnen 275° i 10 min.

Stäng därefter av ugnen.
Tag ut bröden och pensla dem med vatten.

Ställ in bröden i den avstängda ugnen och låt 
grädda färdigt på eftervärme i 30 min.
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________

3 kommentarer:

  1. Tack! Det här var just precis vad jag har sökt. Perfekt sätt att få ett nybakt bröd på morgonen utan att behöva stiga upp i ottan och göra deg.
    Tack för alla fina recept!

    Kram Åsa.

    SvaraRadera
  2. Underbart gott med färskt bröd på morgonen ! Tack för alla goda recept .Kram Rita

    SvaraRadera
  3. Ser jätte gott ut ditt bröd, det får nog testas och det var massor av recept som jag ska försöka hinna med som du har gjort sista tiden.
    ha det så gott.
    Kram Jennie

    SvaraRadera