lördag 12 oktober 2013

Lyxig Cheesecake - Choklad

Förbered kakan ca 7 timmar innan servering.
Fungerar också bra att förbereda dagen innan.
_________________________________________________________________________________
Botten:
50 g smör
3/4 pkt digestivekex
3 ägg
200 g philadephiaost
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad

Smält smöret.
Smula eller mixa digestivekexen och blanda dem med smöret.
Tryck ut kexblandningen i en springform Ø 25cm

Separera äggulorna och äggvitorna i två olika bunkar.
Vispa för hand ihop äggulorna med philadelphiaost,
strösocker och vaniljsocker.

Vispa grädden tjockt.
Vänd ner grädden i philadelphiasmeten.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
(när du kan vända bunken upp och ner och skummet stannar kvar i bunken är det klart)
Vänd även ner äggvitorna i philadelphiasmeten.
Riv mjölkhokladen och rör också ner 
den i philadelphiasmeten.

Bred ut blandningen över digestivekexbotten.
Täck över plastfolie och ställ in i frysen.
______________________________________________________
Chokladtryffel:
200 g mjölkchoklad
1,5 dl vispgrädde
3 msk smör

Bryt chokladen i bitar.
Låt vispgrädden och smöret bli riktigt varmt i en kastrull.
(Rör hela tiden så att det inte bränns.)
Häll den heta gräddblandningen över chokladen.
Rör till en jämn chokladsmet.
Låt svalna i kylskåp.
______________________________________________________

När chokladsmeten svalnat breder du ut den över kakan.
Täck över plastfolie och ställ kakan i frysen i minst 6 timmar.
(kakan kan gärna stå i frysen längre, tex över natten)

Ta fram cheesecaken ca 20 min innan servering!
______________________________________________________
Fler recept på cheesecake hittar du HÄR
Fler recept med choklad hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>
Alla mina matrecept på cheesecake hittar du HÄR >>

15 kommentarer:

  1. Smarrigt smarrigt. Kram Anette

    SvaraRadera
  2. Mums filibabba, hihi........trevlig helg!
    Kram bia

    SvaraRadera
  3. Åh va smaskigt de där lät och såg! Tack för receptet! Älskar alla dina recept!
    Kram K

    SvaraRadera
  4. Oj oj den kakan ser livsfarligt GOD ut :))) Kram Anna

    SvaraRadera
  5. Men mums, vad du läskas. Det där låter definitivt som något jag skulle vilja äta... nej, moffa i mig. Tyvärr gillar jag ju inte alls att baka. Mitt största gissel. Kram.

    SvaraRadera
  6. Men oj så gott!!! De ser verkligen helt perfekt ut!!!

    kram lisa

    SvaraRadera
  7. Men så gott! De där måste jag ju testa! Tack snälla för receptet. Kram

    SvaraRadera
  8. åh de här ser farligt gott.yummi

    SvaraRadera
  9. Hej du fina!
    Vi gjorde denna smarriga enligt ditt recept igår (skippade kolatäcket bara, kände att det blev en kaloribomb ändå, hihi) och kunde smaska i oss den idag! Sonen tyckte att det var den lyxigaste "glasstårta" han har ätit! Ska försöka att lägga ut den under kvällen och länka hit till dig, håll utkik :-)
    Tusen tack för receptet och för din fina blogg, sitter jämt och dreglar när jag kikar in hos dig...
    KRAMAR!
    Judita

    SvaraRadera
  10. Nu har jag gjort denna kakan. Satt in den i frysen :) I morgon har min dotter födelsedag och det blir tårtan. Ska göra chokladsmeten i morgonbitti. Ska bli jättespännande att få smaka. Hon önskade sig chokladkaka och hon gillar glass så det blir väl perfe tänkte jag :D
    kram
    Fia

    SvaraRadera
  11. Nu har jag länkat till din sida om chokladkakan. Jag bjöd på den på vårt kalas. Gud så god!!
    kram
    Fia

    SvaraRadera
  12. Åh, herregu vad god den var, min man hatar cheesecake men denna smakar som en dröm, inte syrlig eller så och jag hann bara in i frysen i 4,5 h så chokladtryffeln blev som kolasås som rann vackert längs kanterna, tusen tack för underbart recept.

    SvaraRadera
  13. Gjorde ett misstag och råkade ta i grädden till chokladen i själva kakan också.. Något man kan göra eller är det bara att börja om?:(

    SvaraRadera
  14. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera