fredag 18 oktober 2013

Pizzadeg - God med durumvetemjöl

Supergod pizzadeg med durumvetemjöl.
Degen räcker till 2st ugnsplåtsstora pizzor.

25 g jäst
2 dl vatten
1 msk honung
1 tsk salt
2 msk olivolja
2,5 dl vetemjöl special
3 dl durumvetemjöl

Värm vattnet till fingervarmt =37°
Rör ut jästen i vattnet.
Tillsätt honung, salt och olivolja.
Häll till sist i de båda mjölsorterna.
Arbeta degen i några minuter.

Låt jäsa i bunken under bakduk i 45 min.

Kavla ut degen tunt på två bakplåtspappersklädda ugnsplåtar.
Lägg på valfri fyllning.

Grädda i 250° tills pizzan fått fin färg i ca 15 min.

Två förslag på fyllningar hittar du här!
______________________________________________________
Kategorin brödrecept hittar du HÄR >>

1 kommentar:

  1. Visst blir det det :)
    Jag brukar också ha det...
    Har även gjort ibland med surdeg och lantbrödsmjöl ;)
    Oj så sugen jag blev jag på hemma gjord pizza.
    Hade täänk göra köttgryta imorrn men det är frågan om ;)

    Ha en fin helg ! Kram från mig

    SvaraRadera