tisdag 12 november 2013

Julgodis - Kokosbitar med choklad - Bounty

Julgodis - Kokosbitar med choklad - Bounty
Barnen älskar kokos och detta är ett av deras favoritjulgodis.

50 g smör
2 dl vispgrädde
½ dl strösocker
½ dl sirap
200 g riven kokos

200 g ljus choklad
100 g mörk choklad

Rör ihop smör, vispgrädde, strösocker och sirap i en kastrull.
Koka upp och låt koka under omrörning i ca 5 min.

Tag kastrullen från värmen och rör ner kokosen.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd brödform.
(Har du ingen brödform kan du bre ut smeten direkt på ett bakplåtspapper, ca 1 cm tjockt)

Låt stelna i kylen i ca 3 timmar.
Skär godiset i så stora bitar som du önskar.
Jag brukar göra dem ganska små för jag vill ha mycket choklad på dem.

Smält och blanda ihop de båda chokladsorterna över ett vattenbad.
Beskrivning på hur du gör vattenbad hittar du HÄR >>

Doppa godisbitarna i chokladen.
Tips! Stick på godisbitarna på en provsticka så blir det lätt att få på chokladen utan kladd.

Lägg chokladbitarna på bakplåtspapper och låt stelna i kylen.

_________________________________________________________________________________
Fler recept med choklad hittar du HÄR

Fler julgodisrecept hittar du HÄR >>
_______________________________________________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>

10 kommentarer:

  1. Oj vad mumsigt.....gillas av mej ;).........hoppas dagen blir bra hos dej ;)
    Kram på dej!
    Britt

    SvaraRadera
  2. Det här var ett recept helt i min smak. Mmm...kokos som är så gott. Detta ska jag göra till jul.

    Må så gott

    Kram Karin

    SvaraRadera
  3. Mums så gott det såg ut, ja och snart är det väl dags att börja med allt godis, då vet man vem man ska besöka för att få bra recept.
    Kram Helena

    SvaraRadera
  4. Jag måste verkligen säga att de är farligt goda, nu har jag varit i kylen och nallat alldeles för många gånger idag och barnen är inte hemma så ingen att skylla på... kommer nog att bli uppläxad när familjen kommer hem :P

    SvaraRadera
  5. Jag älskar kokos, så det här receptet bara måste jag prova. Det blir väl att fråga grannen om jag kan få förvara burken hos dem!
    Kram M.E

    SvaraRadera
  6. Mums så gott!!! Det får provas, fast närmre jul tror jag :)) Anna

    SvaraRadera
  7. Smeten jätte god. Men när jag skulle doppa choklad smulades det bara sönder.
    Prövade med sticka, fingrar tång. Vad är det fö fel. Stått ute i 1 grad i ca 4 timmar för att stelna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, vad tråkigt. Vet inte vad det kan bero på, låter ju som du gjort allt rätt. De är ju väldigt goda men inte så kul om det bara blir smulor. Verkligen trist!

      Radera