Recept
5 dl vatten
50 g jäst
0,5 dl matolja
knappt 0,5 dl finhackad chili
(tag mindre mängd chili om du inte vill ha brödet för starkt)
(tag mindre mängd chili om du inte vill ha brödet för starkt)
3 dl riven lagrad ost
2 tsk salt
12 dl vetemjöl special
Gör så här:
Värm vattnet till fingervarmt =37°
Rör ut jästen med lite vatten.
Tillsätt resten av vattnet och de övriga ingredienserna.
Arbeta ihop degen.
Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
Knåda degen på mjölat bakbord.
(Tillsätt ev. mer mjöl)
Dela degen i 4 delar.
Rulla ut 4 små avlånga bröd.
(Skåra gärna några sneda sträck i bröden)
Låt degen vila på en bakplåt utan bakduk i 30 min.
Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 15 min.
______________________________________________________
Fler recept på smaksatt bröd hittar du HÄR
Fler recept på brödlimpor hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
______________________________________________________
Fler recept på smaksatt bröd hittar du HÄR
Fler recept på brödlimpor hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
Deliziös!
SvaraRaderaHave a nice Day!
Tanja
Älskar chili....det brödet verkar gott !!!
SvaraRaderaHoppas du har det bra i vinterkylan....kramisar från bia
Det är verkligen ett jättegott bröd, uppskuret i skivor med en ostskiva på, mums!! eller skiva upp det i skivor och dela dem på mitten och använd som buffébröd eller till en god tomatsoppa. Smaskens :)
RaderaJodå jag har det bra i kylan, men jag gillar den inte! längtar till våren!!!
Kram!
mmm vilket smarrigt bröd det receptet låter super gott, tack det ska jag testa. ha en fortsatt skön onsdag. Kram åse
SvaraRaderaojoj bara gott som du bakar å hinner me allt.må så gott
SvaraRaderaSå spännande med chili i bröd! Det har jag aldrig testat! Jag har så mycket chili efter att jag hade en rejäl planta i glashuset i somras. Borde nog ha stoppat dem i frysen i stället för att torka dem, men jag kanske kan blötlägga dem innan jag har dem i degen?
SvaraRaderaGjorde din paj idag! Super, super god!
Kram M.E