5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
3 dl havregryn
0,5 dl sirap
10 dl rågsikt
Smält smöret.
Häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm =37°
Rör ut jästen med lite degspad.
Rör ut jästen med lite degspad.
Tillsätt resten av degspadet och de övriga ingredienserna.
Arbeta degen i bakmaskin i ca 10 min.
Låt degen jäsa i degbunken under bakduk i 30 min.
Knåda degen på mjölat bakbord.
Dela degen i fyra bitar.
Arbeta ut fyra stycken brödkakor, ca 1,5 cm tjocka
Tryck med ett litet glas ut ett hål i mitten av varje brödkaka.
(gör två bullar av degbitarna som blir över, grädda samma tid som hålkakorna)
Nagga bröden.
Låt jäsa på bakplåt under bakduk i ca 40 min.
Grädda mitt i ugnen i 225° i 12 min.
______________________________________________________
Fler brödrecept i kategorin övrigt hittar du HÄR >>
______________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
______________________________________________________
Fler brödrecept i kategorin övrigt hittar du HÄR >>
______________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
Vad fint du har gjort här på bloggen! Jag måste fortsätta och titta runt :)
SvaraRaderaÖnskar dig en härlig helg!
Kram Marie
Ser väldigt goda ut!!!!!!
SvaraRaderaKram Fanny.
God kväll !
SvaraRaderaSå gott ! Nu är det helg och jag är ledig i 3.5 dag :))
Då ska det bakas :)
Så gott med bröd eller hur.
Tack för din hälsning ! :)
Blir så glad...
Har du bakat Wienerbröd ? Jag är så sugen att baka
det... Ha nu en fin helg med dina !
Kram
Thank you for every other informative site. The place else may just
SvaraRaderaI get that kind of info written in such an ideal method?
I have a undertaking that I am simply now running
on, and I've been at the glance out for such information.
Also visit my site :: what helps joint pain
Funkade inte, brödet jäste inte kanske för mycket havregryn????? 😢😢😢😢
SvaraRadera