söndag 9 mars 2014

Fylld köttfärslimpa

Fylld köttfärslimpa - Skinka och mozzarella
Jättegod fylld köttfärslimpa som passar både till vardag och fest!
Passar även bra till matlåda :)

600 g blandfärs
1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
0,5 dl vispgrädde
0,5 msk salt
2 krm vitpeppar
3 msk mixad gul lök
2 msk potatismjöl

Fyllning: 4 st skivor rökt skinka och 1 st mozarellaboll
______________________________________________________
Blanda ströbröd, mjölk, vispgrädde, salt, vitpeppar och lök.
Låt svälla i 10 min.
Blanda ägget med köttfärsen.
Bland sist i ströbrödsblandningen och potatismjölet.

Tryck ut köttfärssmeten på en bit plastfolie.
Täck med skinka och i mitten lägger du ut mozzarellaskivor.
Rulla ihop med hjälp av plastfoliet
(ungefär som när du rullar ihop en rulltårta)

Tryck ihop ändarna och lägg rullen i en smord ugnsform.
För fin färg kan du pensla köttfärslimpan med soya.

Tillaga mitt i ugnen i 175° i ca 45 min.
(eller tills köttfärslimpan är helt klar)

Servera med tex kokt potatis, brunsås och råkostsallad
eller klyftpotatis (RECEPT HÄR), champinjonsås och grönsallad
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________

7 kommentarer:

  1. Mums! det här tackar jag för och lägger i min samling:)

    Ha en fin dag!!
    kramlisa

    SvaraRadera
  2. Halloj!
    Men hur gott lät inte detta då? Måste absolut provas!!!
    Ha d gott kram Arja

    SvaraRadera
  3. Kul att ni gillar receptet :) Detta är en en stor favorit här hemma, sååå gott!!

    SvaraRadera
  4. Det ser verkligen gott ut :) måste prova! Tack för receptet!

    Ha det så gott!
    Marie

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  6. Tack för detta recept, min dotter och jag satte i hop det till igår och det smakade jätte gott !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul, en favorit hos mina barn också :)

      Radera