Fylld köttfärslimpa - Skinka och mozzarella
Jättegod fylld köttfärslimpa som passar både till vardag och fest!
Passar även bra till matlåda :)
600 g blandfärs
1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
0,5 dl vispgrädde
0,5 msk salt
2 krm vitpeppar
3 msk mixad gul lök
2 msk potatismjöl
Fyllning: 4 st skivor rökt skinka och 1 st mozarellaboll
______________________________________________________
Blanda ströbröd, mjölk, vispgrädde, salt, vitpeppar och lök.
Låt svälla i 10 min.
Blanda ägget med köttfärsen.
Bland sist i ströbrödsblandningen och potatismjölet.
Tryck ut köttfärssmeten på en bit plastfolie.
Täck med skinka och i mitten lägger du ut mozzarellaskivor.
Rulla ihop med hjälp av plastfoliet
(ungefär som när du rullar ihop en rulltårta)
Tryck ihop ändarna och lägg rullen i en smord ugnsform.
För fin färg kan du pensla köttfärslimpan med soya.
Tillaga mitt i ugnen i 175° i ca 45 min.
(eller tills köttfärslimpan är helt klar)
Servera med tex kokt potatis, brunsås och råkostsallad
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________
Mums! det här tackar jag för och lägger i min samling:)
SvaraRaderaHa en fin dag!!
kramlisa
Halloj!
SvaraRaderaMen hur gott lät inte detta då? Måste absolut provas!!!
Ha d gott kram Arja
Kul att ni gillar receptet :) Detta är en en stor favorit här hemma, sååå gott!!
SvaraRaderaDet ser verkligen gott ut :) måste prova! Tack för receptet!
SvaraRaderaHa det så gott!
Marie
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaTack för detta recept, min dotter och jag satte i hop det till igår och det smakade jätte gott !!
SvaraRaderaVad kul, en favorit hos mina barn också :)
Radera