måndag 24 mars 2014

Köttfärsbiffar med mozzarella

I de här biffarna har jag använt samma fyllning som i den den fyllda köttfärslimapan som ni hitttar HÄR.
Mozzarellan som kryper ut när man delar biffen blir en trevlig och god överraskning :)
6 st stora biffar

600 g blandfärs
1 ägg
1 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
0,5 msk salt
2 krm vitpeppar
3 msk mixad gul lök

Fyllning: Valfri mängd strimlad rökt skinka och en mozzarellaboll.
______________________________________________________
Blanda ströbröd, mjölk, salt, vitpeppar och lök.
Låt svälla i 10 min.
Blanda ägget med köttfärsen.
Blanda sist in ströbrödsblandningen.

Dela mozzarellabollen i sex delar.

Arbeta ut hälften av köttfärssmeten till 6 st tunna biffar.
Lägg strimlad skinka och mozzarella på varje biff.
Arbeta ut ytterligare 6 st biffar och lägg som lock över varje biff.
Tryck till kanterna på biffarna så att det blir tätt.
(annars rinner gärna fyllningen ut vid stekningen)

Stek varje biff i en klick smör, ca 6-8 min/sida

Servera tex med kokt ris, champinjonstuvning och kokt broccoli!
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar