Kyckling - Dragonkyckling
Lätt att laga och mycket god att äta :) Såsen är härligt krämig och kycklingen bli saftig och god.
4 port
Kycklingen:
4 st kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
½ pressad citron
25 g smör
0,5 msk dragon
0,5 msk salvia
Dela kycklingfiléerna på längden.
Salta, peppra och bryn dem i lite smör.
Lägg filéerna i en ugnsfast form.
Pressa över citron.
Smält smöret och blanda det med dragon och salvia.
Häll det smaksatta smöret över kycklingen.
Tillaga mitt i ugnen i 125° i ca 30 min.
______________________________________________________
Såsen:
2 dl creme fraiche
(valfri fetthalt, lätt creme fraiche ger lite tunnare sås så vispa ev. i en äggula för att göra den tjockare)
2 dl creme fraiche
(valfri fetthalt, lätt creme fraiche ger lite tunnare sås så vispa ev. i en äggula för att göra den tjockare)
2 dl vispgrädde
2 msk senap
2 msk senap
1 msk dragon
Salt/vitpeppar
Salt/vitpeppar
(Toppa med riven ost)
Vispa ihop samtliga ingredienser till såsen.
(salt och vitpeppar efter eget tycke och smak)
Häll såsen över kycklingen.
Strö över riven ost.
Ställ in mitt i ugnen i 225° tills osten fått fin färg, ca 10-15 min.
Låt vila lite innan servering.
Låt vila lite innan servering.
Servera med tex kokt ris och en grönsallad!
______________________________________________________
Fler recept med kyckling hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
______________________________________________________
Fler recept med kyckling hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
Den såsen verkar riktigt god!! Kram Anna
SvaraRaderaMycket god :D Snabbt ihopvispad och även perfekt att använda till matlåda :)
RaderaÅhh så MUMSIGA bilder :) hoppas att ni har fått lika mycket vårsol som vi i GBG.
SvaraRaderaJag bjuder in dig att Tävla om en härlig bok :)
Ha en kanonhelg
LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)