Kycklingfilé i fetaostsås - Mycket lätt kycklingrecept och väldigt gott :D
(Detta recept ger ca 4 port)
4 st kycklingfiléer
Salt/vitpeppar
150 g fetaost, eller vitost
4 dl creme fraiche, valfri fetthalt
Skivade tomater
Riven ost
Riven ost
Dela kycklingfiléerna på längden.
Salta, peppra och bryn dem i lite smör.
Lägg filéerna i en ugnsfast form.
Smula fetaosten. Blanda den med creme fraiche. (ev. salt/peppar)
Bred blandningen över kycklingfiléerna.
Lägg över valfri mängd skivade tomater och ost.
Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 30 min.
(gör ett snitt i största delen av den största kycklingfilén för att se att den är klar)
(gör ett snitt i största delen av den största kycklingfilén för att se att den är klar)
Servera med tex. kokt ris och grönsallad
____________________________________________________
Fler recept med kyckling hittar du HÄR >>
Vill du förbereda denna maträtten? - Läs HÄR >>
_______________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
____________________________________________________
Fler recept med kyckling hittar du HÄR >>
Vill du förbereda denna maträtten? - Läs HÄR >>
_______________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
Tror du man kan använda nått annat än tomater? Ingen i familjen är speciellt förtjysta i tomater..
SvaraRaderaDet går bra att hoppa över tomaterna, jag brukar ha det på för att få lite färg till rätten. Strimlad paprika skulle också funka bra :)
RaderaÅh vad gott! Detta ska jag prova mig på att laga. Tack!
SvaraRaderaHa en fin dag