fredag 25 april 2014

Recept - Champinjonstuvning

Champinjonstuvning - Vi du använda stuvningen till varma mackor LÄS HÄR >>
Jag gör alltid champinjonstuvning med en bottenredning, det blir bäst tycker jag.

Recept
Ca 250 g färska champinjoner
½ dl vetemjöl
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
salt/vitpeppar

Gör så här:
Skiva champinjonerna och fräs dem i en rejäl klick smör, ca 25g
Drag kastrullen åt sidan och rör ner mjölet.
Tillsätt mjölk och vispgrädde.
Värm upp under omrörning tills stuvningen tjocknar.
Krydda med salt och vitpeppar.

Låt stuvningen vila lite innan servering så tjocknar den lite till.
(rör ej i stuvningen medan den vilar)
_______________________________________________________________________________
Fler recept på stuvning hittar du HÄR
________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>

2 kommentarer:

  1. Om man ska göra svampstuvning till en omelett i en stor ugnsform /plåt räcker det att dubbla receptet på fyllningen då?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mängden champinjonstuvning i detta receptet är lagom till en omelett i gratängform. Till en större form, tex. långpanna så kan du göra dubbel sats av detta receptet. Lycka till och God Jul

      Radera