Tips! Det är jättegott att servera skivat vitlöksbröd som tillbehör.
Recept på vitlöksbaguetter hittar du HÄR
(4 port)
4 st kycklingfiléer
Salt/vitpeppar
1 pkt bacon, ca 140 g
4 dl creme fraiche, valfri fetthalt
(använder du lätt creme fraiche kan du röra i en äggula för att göra såsen tjockare)
(använder du lätt creme fraiche kan du röra i en äggula för att göra såsen tjockare)
2 tsk dijonsenap
1-2 pressade vitlöksklyftor
1-2 pressade vitlöksklyftor
½ dl hackad persilja
Riven ost
(valfri mängd)
Dela kycklingfiléerna på längden.
Salta, peppra och bryn dem i lite smör.
Lägg filéerna i en ugnsfast form.
Klipp baconet i bitar och knaperstek det i en stekpanna.
Blanda ihop creme fraiche, senap, vitlök och persilja.
Häll blandningen över kycklingfiléerna.
Strö över knaperstekt bacon och toppa med riven ost.
Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 30 min.
(gör ett snitt i största delen av kycklingen för att se att den är helt klar)
Servera med tex. kokt ris eller pasta och en grönsallad
_________________________________________________________________________________
Fler recept med kyckling hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
Vad gott det ser ut att vara piffen måste ju vara baconet över allt ihop. Får nog testas till helgen.
SvaraRaderaHa en fortsatt bra dag / kram Barbro
Baconet lyfter verkligen hela rätten, supergott! Detsamma till dig :)
SvaraRaderaPs. Jag har svarat på ditt mail!
Åh det där såg & lät jätte gott
SvaraRadera