söndag 1 juni 2014

Bärkaka med vit choklad

Bärkaka med vit choklad
En småseg kaka som blir mycket god :)
Obs! Tiden i ugnen kan variera lite beroende hur mycket vätska bären släpper ifrån sig.

2 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 förp. frysta trädgårdsbär, ca 225 g
(finns tex på Hemköp i märket Garant)
100 g vit choklad
100 g kallt smör

Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten.
Bred ut smeten i en smord springform, ca 25 cm

Hacka den vita chokladen grovt.
Strö över frysta trädgårdsbär och chokladen över kakan.
Hyvla smöret och täck det över kakan.

Grädda kakan mitt i ugnen i 175° i 50 - 60 min.
(Kakan är klar när det hyvlade smöret smält in ordentligt i kakan)

Servera med en klick grädde eller hemgjord vaniljvisp >>
______________________________________________________
Fler recept på mjuka kakor hittar du HÄR
Fler recept med bär hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>

3 kommentarer:

  1. MMmm.... så god den ser ut!

    Ha en fin start på veckan!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  2. Ser så friskt och gott ut. Önskar dig en fin dag. Kram Anette

    SvaraRadera