söndag 29 juni 2014

Coleslaw med äpple


Coleslaw med rivet äpple
Tips! Det är även gott att blanda i tunt strimlad rödlök om man önskar det :)

1 st litet vitkålshuvud
(blir ca 2 liter när du strimlat den)
2 morötter
2 st granny smith äpplen
5 dl turkisk yoghurt
0,5 dl majonäs
Honung/dijonsenap
Salt/svartpeppar

Strimla vitkålen tunt med tex. osthyvel.
Skala och grovriv morötterna.
Grovriv äpplena med skalet på.


Blanda ihop turkisk yoghurt och majonäs.
Smaka av med honung och dijonsenap, ca ½ msk.
Sist smakar du av med salt/peppar.

Blanda ihop röran med vitkål/morötter/äpple.
Låt stå i kylen någon timme eller mer innan servering.

Passar bra till det mesta, 
tex, grillad kyckling, grillat kött, köttfärsbiffar.
Tips! Mycket goda fyllda köttfärsbiffar hittar du HÄR
______________________________________________________
Fler recept på grönsakstillbehör hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>

4 kommentarer:

  1. Min dotter gör alltid cole slow med äpple, sällan man ser sådant i recept. Väldigt gott.. ha en fortsatt trevlig söndag. Du förgyller mina dagar med din fina blogg, har sagts tidigare men förtjänas att nämnas igen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul tack!! Till hösten räknar jag med att kunna öka antalet inlägg, hoppas att du följer mig även då :) Önskar dig också en trevlig söndag ♥

      Radera
  2. Mmmm så gott mmm så gott till grillat. Kram Anette

    SvaraRadera
  3. Tack för en jättebra blogg!!!

    SvaraRadera