tisdag 10 juni 2014

Laxfilé med Creme fraiche och Färskost

God och smidig laxfilé med creme fraiche och färskost
Passar även till matlåda :)

4 st tinade laxfiléer
(ca 125 g per styck)
3 dl creme fraiche, 34%
200 g färskost, tex philadelphia
ca ½ dl hackad dill
2-3 msk hackad gräslök
eller klippt färsk gräslök, se bild!
Salt, vitpeppar och citronpeppar

Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form.
Salta och peppra lite på filéerna.
Blanda ihop creme fraiche och färskost.
Rör ner dill och gräslök.
Smaka av med salt, vitpeppar och citronpeppar.

Bred blandningen över laxfiléerna.
Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 25 min.

Servera med tex. dillkokt färskpotatis och kokt grön sparris
______________________________________________________
Fler recept med lax hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>

2 kommentarer:

  1. Ser jättegott ut och lättlagat! Vacker bild från nationaldagen. Som utandssvensk ser det så idylliskt och svenskt ut!

    SvaraRadera
  2. Vilket lättlagat recept på lax får nog provas nån dag.
    Kram från Barbro

    SvaraRadera