onsdag 11 juni 2014

Recept - Wienerstänger

Recept - Wienerstänger  (48 st)
En lättbakad småkaka som passar bra att servera på kakbuffé :)

Mördeg:
250 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
2 ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyll med 1 dl jordgubbssylt. 
Glasyr: 1,5 dl florsocker + 1,5 msk vatten
______________________________________________________
Vispa smör och strösocker poröst med elvisp.
Rör ner ett ägg i taget.
Blanda vetemjöl och bakpulver.
 Arbeta med rena fingrar in mjölblandningen i degen.
(eller använd en slev)

Dela degen i 4 delar.
Rulla ut varje del till ca 40 cm långa längder.

Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt.
Gör en fördjupning i varje längd, se bild!
Fyll fördjupningen med sylt.

Grädda mitt i ugnen i 225° i 12 min.
Låt längderna svalna på plåten i ca 5 min.
______________________________________________________
Rör ihop florsocker och vatten.
Bred ut glasyren i mitten på längderna, över sylten.

Låt glasyren stelna lite i några minuter.
Skär varje längd i ca 12 st sneda bitar.
______________________________________________________
Fler recept på småkakor hittar du HÄR
________________________________________________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar