Om du har några brödskivor som ligger och skräpar i frysen, bröd som legat och blivit torrt i skafferiet eller som jag, en tvååring som envisas med att alltid pilla bort kanten runt brödskivorna. Då kan du passa på att göra eget ströbröd. Samla ihop de brödrester du har, dela dem i bitar och rosta dem sedan på en plåt i ugnen. Mitt i ugnen i 100° i ca 1-2 timmar, håll luckan lite öppen genom att sätta tex en träslev i kläm i luckan. Tiden varierar beroende på storleken på brödbitarna, när de är torra och krispiga är de klara.
När brödet rostats klart kan du mortla det, riva fint på rivjärn eller mixa brödet i matberedare till fina smulor. Det funkar även bra att kavla det rostade brödet till smulor, Beskrivning hittar du HÄR >>
Förvara ströbrödet torrt, tex i en fin liten burk i skafferiet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar