söndag 26 oktober 2014

Kanelbullesockerkaka

Kanelbullesockerkaka är en så saftig sockerkaka och något av det godaste som finns. Och doften som det blir i köket när sockerkakan gräddas, den doften är helt underbar! Denna gången använde jag naturell yoggi i min kanelbullesockerkaka för det var det som jag hade hemma men det går lika bra att använda filmjölk om man hellre vill det. Receptet kommer här:
Världens godaste sockerkaka - Kanelbullesockerkaka

Recept
175 g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
3 dl naturell yoghurt, 3%
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt

Fyllning: 1 dl strösocker + 2 msk kanel
(+ smör och ströbröd till formen)

Gör så här:
Vispa smör och strösocker poröst med elvisp.
Blanda ner ett ägg i taget. Rör sedan ner yoghurt
Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulve, salt
Rör ner mjölblandningen i smeten

Rör ihop strösocker och kanel till fyllningen

Häll 1/3 av smeten i smord/bröad sockerkaksform
Fördela ut hälften av kanelfyllningen över smeten
Bred på ytterligare 1/3 av smeten.
 Häll på sista kanelfyllningen. Avsluta med sista smeten.

Grädda kakan långt ner i ugnen i 175° i ca 1 timme.
(testa med en provsticka om sockerkakan är klar)

Låt sockerkakan svalna innan du stjälper upp den

_____________________________________
Fler recept på mjuka kakor hittar du HÄR >>
_____________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>



För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

2 kommentarer:

  1. Letade bilder på bygge av gamla fönster i en innervägg och hamnade hos Dig. Härlig och fin blogg Du har. Den kakan ska jag baka, låter hur gott som helst! Lägger din blogg i min blogglista, så jag kan kika in oftare.
    Söndagskram från Kate
    PS. Nu har vårt bygge kommit halvvägs....

    SvaraRadera
  2. Måste testa detta recept. Tack för all inspiration!!!!
    Kram Mariahttp://enkanslaavlantlif.blogg.se/?tmp=917147

    SvaraRadera