söndag 19 oktober 2014

Köttfärslimpa som pålägg

Ett väldigt gott pålägg där du får mycket för pengarna är skivad köttfärslimpa. Ofta köper vi på oss köttfärs när det är extrapris och fryser in det. (läs mer här >>) Vi använder köttfärsen till både middagar, tacomys och pålägg. Det går ju att hitta på massor med köttfärs och just köttfärslimpa är en favorit jag har. Den sköter ju sig själv i ugnen och kräver inte särskilt mycket ansträngning för att den ska bli god. Gör man till exempel köttfärslimpa på köttfärs som man har köpt för låt oss säga 49 kr/kg, blandar den med ett ägg, ströbröd, som man för övrigt enkelt kan göra själv (läs mer här >>)lite salt/vitpeppar/lök och mjölk då får du ett pålägg som kostar knappt 60 kr/kg vilket då blir 6 kr hektot. Och himla gott blir det dessutom!
Skiva upp kall eller ljummen köttfärslimpa i tunna skivor och använd som pålägg tillsammans med skivad gurka.

2 kommentarer:

  1. Halloj!
    Idag lagades det till fylld kycklingfile med skinka & ost. Det gillades
    av la familia :O) Köttfärslimpan är en storfavorit också både till mat &
    som pålägg.
    Tack för en fin och inspirerande mat;bak blogg ♥
    Ha d gott kram Arja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul!! Tusen tack för din kommentar ♥

      Radera