Steg 1, Kladdkaka
125 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda sist i smöret.
Grädda kladdkakan i en smord springform, ca Ø 25 cm
Mitt i ugnen i 150° i 30 min.
Låt kladdkakan stelna och bli kylskåpskall.
______________________________________________________
Steg 2, Topping:
3 dl vispgrädde
0,5 tsk strösocker
0,5 tsk strösocker
2-3 bananer
1 st dubbeldaim
Vispa upp grädden med lite strösocker i.
Blanda grädden med skivade bananer och bred ut över kladdkakan.
Blanda grädden med skivade bananer och bred ut över kladdkakan.
Hacka daimen grovt och strö ut över grädden.
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar