Nutelllabakelse - Sockerkaka med nutella - Helt fantastiskt gott och smidigt :D
Ett recept ur EDITHS BÄSTA >> (ca 12 st)
Ett recept ur EDITHS BÄSTA >> (ca 12 st)
150 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
(+ smör och ströbröd till formen)
Fyllning: 1 burk nutella (ca 400 g) och 3 dl uppvispad grädde.
Vispa med elvisp ihop smör och strösocker. Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Rör ner mjölblandningen och mjölken i smeten.
Grädda sockerkakan i en smord och bröad springform, ca Ø 25 cm
Långt ner i ugnen i 175° i ca 40 min.
(testa med en provsticka om sockerkakan är genomgräddad)
När kakan svalnat skär du upp den i portionsbitar.
Dela bitarna på mitten, se bild!
Fördela ut nutella och grädde på varje bottendel och lägg på locket.
Valfritt: Pudra över florsocker över varje sockerkaksbit
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
Kan man lägga ihop den kvällen innan
SvaraRaderaGrädden blir godast om man lägger ihop den samma dag men visst funkar det att lägga ihop den dagen innan också om man vill.
RaderaVille bara meddela att jag, världens sämsta hushållsmänniska, lyckades i helgen skapa Din kladdkaka med krossade dajmen så hela min familj bara satt och gapade. Kladdkakan var precis lagom kladdig och dajmen var så himla god ihop med grädden...alla ville ha receptet så vad kunde jag göra förutom att hänvisa till Din blogg?.../Lilla gummann
SvaraRaderaMen vad kul!!! Bra start på den här dagen att få läsa din kommentar :D Tack ♥
Radera