tisdag 7 oktober 2014

Pannkakor är billigt och nyttigare än man kanske tror

Pannkakor är inte så dumt att servera till sina barn. Någon gång ibland i alla fall. En del hävdar till och med att pannkakor innehåller mer näring än både falukorv och butiksköpta fiskpinnar. Det är ju så klart äggen och mjölken i pannkakorna som bidrar med nyttiga vitaminer och kalcium. Och även en del proteiner. Vetemjölet däremot är ju inte så bra att äta för mycket av men det går ju enkelt att byta ut en del vetemjöl mot till exempel grahamsmjöl om man vill det. Max hälften av vetemjölet tycker jag funkar bra att byta ut mot grahamsmjöl men det kan ju självklart leda till misstänksamma barn som vägrar äta. Så ett sådant tips funkar bäst till vuxna tycker jag. Dra ner på mängden sylt istället eller servera pannkakorna med färska bär till barnen. Då får du garanterat glada och mätta barn. Och måltiden har mättat hela familjen för liten peng. Och saknar man grönsaker i den här rätten så kan man ju skiva upp lite grönsaksstavar som barnen och du knaprar i er medan pannkakorna steks, det brukar alltid funka.

5 kommentarer:

  1. Pannkakor är helt okej mat. Perfekt för barnen :-)

    SvaraRadera
  2. Tips! Riv ner zucchini i pannkakssmeten, då blir det ännu nyttigare, och tro mig du kommer inte ångra det! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Det ska jag testa :)

      Radera
  3. Jag har en son som inte äter ljusa pannkakor. Vi gör alltid pannkakor med enbart dinkelmjöl, och får sonen bestämma så har vi också nässlor i smeten :) H. Johanna

    SvaraRadera