torsdag 22 december 2016

After Eight Tårta

After Eight Tårta - Min absoluta favorittårta
Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >> - Perfekt tårta till jul tex. på julafton

Tårtbotten
100 g mörk choklad
200 g smör
12 plattor after eight
4 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Gör så här:
Bryt choklad i bitar
Smält ihop med smör och after eight i kastrull
Låt svalna

Vispa ägg, strösocker, vaniljsocker fluffigt
Blanda ner chokladblandningen
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver. Sikta ner i smeten

Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm
(klä botten med bakpapper)
Grädda i nedre delen av ugnen 175° i ca 20 min.

Tårtbotten är klar när den släpper kanterna
 och nästan har stannat i mitten
Låt svalna medan den ligger kvar i formen
(tårtan blir och ska vara lite kladdig)
_______________________________
Glasyr
50 g smör
1,5 dl vispgrädde
18 plattor after eight

Gör så här:
Smält ihop smör, vispgrädde och after eight
När blandningen kokat upp, drag kastrullen åt sidan
Häll glasyren över tårtbotten. Stelna i kyl 2-3 timmar.
Lossa tårtan från formen med hjälp av en kniv.

Garnera med vispad grädde och ev. after eight
______________________________
________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>



För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

2 kommentarer:

  1. Bakade denna tårta häromdagen och oj vad god den är! Tog med de som blev kvar till jobnbet idag och den är lika uppskattad här! Är helt klart en av mina favoriter =)

    SvaraRadera