Recept
1 st grillad kyckling
1 msk smält smör
2 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche, valfri fetthalt
(använder du lätt creme fraiche så kan du röra ner en äggula för att göra såsen tjockare)
(använder du lätt creme fraiche så kan du röra ner en äggula för att göra såsen tjockare)
1,5 msk soya
1 msk dijonsenap
2 msk torkad grönpeppar, se bild!
Salt
Gör så här:
Rensa och dela kycklingen i bitar. Lägg i ugnsfast form.
Rör ihop smör, grädde, creme fraiche, soya, senap.
Mortla grönpepparn. Blanda ner i såsen. Smaka av med salt.
Häll såsen över kycklingen. Låt stå i kylen i ca 2 timmar.
(kycklingen blir extra smakrik när den får stå och dra till sig ett tag)
Tillaga sedan kycklingen i ugnen i 225° i ca 15 min.
Servera med kokt ris och grönsallad
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________
Oj, så gott! Tack för tipset!
SvaraRaderaGott och smidigt, smakar lyxigt fast det krävs så lite arbetsinsats :) Perfekt bjudmat!
RaderaJa, det ser gott ut och kanske rentav busenkelt då det är grilllad kyckling : ) Det ska jag testa!
SvaraRadera