Laxfilé med vitvinsås - Mycket festlig och god laxrätt - Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >> (4 port)
Steg 1:
Steg 1:
4 st laxfiléer, á 125 g
Salt/vitpeppar
500 g räkor med skal
Salta och peppra på laxfiléerna. Lägg i ugnsfast form.
Skala räkorna.
______________________________________________________
Steg 2:
2 dl creme fraiche, 34%
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl vitt matlagningsvin
1 msk mixad gul lök
2 msk tomatpuré
1 st fiskbuljongtärning
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
Koka upp samtliga ingredienser till en sås.
Gör såsen tjockare till önskad konsistens med maizena redning.
Gör såsen tjockare till önskad konsistens med maizena redning.
När buljongtärningen och smöret smält häller du såsen över laxen.
Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 25 min.
Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 25 min.
Toppa laxen med handskalade räkor strax innan servering.
Servera med tex kokt potatis, ångkokt grön sparris och sockerärtor.
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar