fredag 23 januari 2015

Laxfilé med vitvinsås

Laxfilé med vitvinsås - Mycket festlig och god laxrätt - Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >> (4 port)

Steg 1:
4 st laxfiléer, á 125 g
Salt/vitpeppar
500 g räkor med skal

Salta och peppra på laxfiléerna. Lägg i ugnsfast form.
Skala räkorna.
______________________________________________________
Steg 2:
2 dl creme fraiche, 34%
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl vitt matlagningsvin
1 msk mixad gul lök
2 msk tomatpuré
1 st fiskbuljongtärning
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 msk smör
Maizena redning, se bild HÄR >>

Koka upp samtliga ingredienser till en sås.
Gör såsen tjockare till önskad konsistens med maizena redning.
När buljongtärningen och smöret smält häller du såsen över laxen.
Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 25 min.

Toppa laxen med handskalade räkor strax innan servering.

Servera med tex kokt potatis, ångkokt grön sparris och sockerärtor.
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar