torsdag 12 mars 2015

Kladdkaka till fredagsmyset

VILKET väder vi har idag :D På baksidan av huset utanför vardagsrumsfönstret visar termometern nio plusgrader idag och på framsidan strålar solen in med full kraft genom mina köksfönster. (och jag blir påmind om hur vrålskitiga fönster vi har, men strunt samma) Det är ju verkligen helt fantastiskt nu, våren är verkligen här. Och den är sååå välkommen. Just nu förbereder jag lite gott till fredagsmyset imorgon. Det blir en halvkladdig chokladkaka med ett täcke av dulce de leche och jordnötter. Och ett chokladtäcke på toppen. När man använder dulce de leche i kladdkakor så tycker jag inte att själva chokladbotten måste vara superkladdig. Det kladdiga sitter ju då i dulce de leche kolan.
Receptet kommer att läggas upp här på bloggen. Soliga kramar tills dess :)
Nu finns recept på kladdkaka med dulce de leche HÄR >>

6 kommentarer:

  1. Tack för fina recept du delar med dig. Förra helgen gjorde jag snickers kladdkakan, den har jag varit ett måste i min receptsamling. Härligt god var den också för en snickersälskare som mig! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul!! Denna kladdkakan blir ganska lik den, idag tog jag en genväg och använde karamelliserad mjölk (dulce de leche) Lika goda båda två :)
      Önskar dig en fortsatt bra dag!

      Radera
  2. Ja låter bra det med. Kladdkakans rike är allt underbar! :D Tack det samma!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ohh ja!! jag besöker det både gärna och ofta :D

      Radera
  3. Hej Edith jag har gjort din glasstårta i dag. Den blir perfekt till mellot imorgon. Önskar dig och familjen en bra helg. Kram Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej :) Jag gissar att det är daimglasstårtan du menar. Vad kul att du testat att göra den. Supergod och verkligen supersmidig att göra. Berätta gärna vad du tyckte om den sedan, skulle vara så kul att få veta. KRAM

      Radera