söndag 7 juni 2015

Pressa vitlök med skalet på

Hemma hos oss håller sig alla blodsugande vampyrer på avstånd kan jag lova. Jag pressar ofta ner en eller två vitlöksklyftor i olika maträtter som till exempel i köttfärs, köttfärsrätter, kyckling, tomatsåser, ja allt möjligt. Det är ett enkelt sätt att lyfta en maträtt på. Det allra smidigaste är att pressa vitlöken med skalet på. Man lägger bara i en oskalad vitlöksklyfta i vitlökspressen och trycker till. Skalet fastnar då i själva pressen och är sedan busenkelt att få bort. Det är det snabbaste sättet som dessutom kräver mindre arbete med rengöringen av vitlökspressen. Toppen! Här kommer länkar till fem goda maträtter som innehåller vitlök. Köttfärsbiffar i gräddsås >> Kycklingpaj med vitlökssås >> Pizzabullar med bacon >> (såååå goda, ni måste testa) Lasagne >> Fläskfilé i krämig vitlöks och persiljesås >>

Fler tips från köket hittar du HÄR >>

2 kommentarer:

  1. VItlök är något jag har i mat alldeles för sällan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tips! Vill man inte ha så stark vitlökssmak så är det gott att blanda i olika färskostar som innehåller vitlök. Det brukar alltid bli gott :D

      Radera