Här kommer ett riktigt bra recept på en festlig och lättlagad rätt med fläskytterfile
Ingår självklart i kategorin EDITHS BÄSTA >> (4-5 port)
Steg 1, köttet
1 st fläskytterfilé, ca 700 g
Olivolja
Salt/vitpeppar/torkad timjan
Gör så här:
Gnid in fläskytterfilén med olivolja.
Klappa med händerna fast kryddorna runt om hela filén.
(putsa inte köttet, jag använder inga exakta mått på kryddorna men snåla inte)
Bryn köttet i stekpanna tills fin färg.
Lyft över till en ugnsfast form.
Lyft över till en ugnsfast form.
Sätt in i ugnen i 175° tills köttet nått en innertemperatur på 70°
Låt köttet vila. Gör såsen. Skiva köttet och lägg tillbaks i formen.
_____________________________________________________
Steg 2, såsen
ca 2 dl champinjoner
3 dl creme fraiche, 34%
3 dl vispgrädde
3 msk konc. kalvfond
Soya/salt/vitpeppar
Gör så här:
Dela och fräs champinjonerna i en klick smör.
Rör ner creme fraiche och grädde. Värm upp såsen.
Tillsätt fond, smaka av med soya, salt och vitpeppar.
Häll såsen över köttet. Strö över lite extra timjan.
Servera med tex. hasselbackspotatis >> eller ris
(eller i lata semestertider pulvermos)
______________________________________________________
Har du ingen termometer - gör så här:
Tillaga köttet mitt i ugnen i 175° i ca 30 min.
Vira in köttet i aluminiumfolie låt vila i ca 10 min.
Om köttet ej är helt klart när du skivar upp det, sätt in det uppskurna köttet i ugnen en stund till.
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
Det ser jättegott ut. Min man har lagat din rätt kycklingfilé med parmesan. Jag har själv bloggsemester på grund av hälsan. Min man har nu satt in inlägget på min blogg. Det smakade helt fantastiskt gott så detta skall vi göra igen. Tack för ett jättebra recept som även var enkelt att få till och så gott med parmesanen. Nästa gång skall vi testa en av dina laxrätter och även potatisrosor
SvaraRaderaHa en skön dag
Varm hälsning
Malin
Men åh vad roligt, tusen tack för att du berättade ♥ KRAM
Raderamums så gott det låter, skall nog prova det till helgen, då jag kom över extra bra kött.
SvaraRaderaDu ger mig så mycket gott !
kram
Vad roligt att du känner så :D KRAM
RaderaTjingeling!!! ÅÅÅ det va ett tag sedan jag besökt din blogg är urkass på att sitta vid datorn men när man väl sätter sig kan man inte gå därifrån...för man vill ju kolla att härliga bloggar. Och så kikar jag in på din fina blogg...snålvattnet börjar nästan direkt rinna hahahaha vilka goda recept, det med fläskfilen ska testas snarast.
SvaraRaderakram på dig från Maja
Kramar tillbaks ♥
RaderaHar haft denna rätt till båda mina söners familjer när jag bjudit på middag. Verkligen uppskattat av alla.
SvaraRaderaTack för alla recept som du visar. Gjort flera av dessa och alla lika uppskattade. Fantastisk fin blogg
Tusen tusen tack ♥ ♥ ♥
Radera