150 g smör
2 dl strösocker
0,75 dl kakao
0,5 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Gör så här:
Smält smöret i en stor kastrull. Drag kastrullen åt sidan.
Rör ner strösocker, kakao och vaniljsocker
Rör i ett ägg i taget.
Blanda i mjölet. Häll smeten i smord springform, ca Ø 25 cm
Grädda långt ner i ugnen i 175° i ca 20 min.
Kakan kan vara lite lös i mitten. Låt svalna.
_____________________________________________
Tryffel
200 g mörk choklad
25 g smör
25 g smör
1,5 dl vispgrädde
3 msk florsocker
3 msk florsocker
Tips! Använd en vanlig mörk choklad eller en smaksatt -
tex. Marabou Premium Dark Mint
Gör så här:
tex. Marabou Premium Dark Mint
Gör så här:
Bryt chokladen i bitar.
Värm i en kastrull upp smör och grädde riktigt hett.
Drag kastrullen åt sidan. Smält ner chokladen under omrörning.
Rör ner florsockret. Bred tryffeln på kakan.
Rör ner florsockret. Bred tryffeln på kakan.
Serveras kylskåpskall med tex vispad grädde och hallon
_____________________________________________
________________________________________________________________
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar