En mycket smaskig och god skaldjurspaj som serveras kall - Superenkelt recept X-tra bild HÄR >>
Passar tex. på buffé och kräftskiva - Nyår - Midsommar - Påsk :D ingår i EDITHS BÄSTA >>
Pajdeg
Passar tex. på buffé och kräftskiva - Nyår - Midsommar - Påsk :D ingår i EDITHS BÄSTA >>
Pajdeg
150 g smör
3,5 dl vetemjöl
1,5 dl riven ost, gärna lagrad
3 msk kallt vatten
3,5 dl vetemjöl
1,5 dl riven ost, gärna lagrad
3 msk kallt vatten
Arbeta ihop samtliga ingredienser. Tryck ut i en pajform.
Grädda pajskalet mitt i ugnen i 225° i ca 12 min. Låt svalna.
______________________________________________________
Fyllning
5 dl creme fraiche, 34%
2 msk majonäs
1 msk senap
1 msk senap
ca 1 dl hackad dill
2 förp. frusna crabsticks, 2x100 g
4 kokta ägg
1 liten rödlök
Salt/vitpeppar/cayennepeppar
Dekorera tex. med handskalade räkor, ägg, tomat, citron, dill.
Gör så här
Blanda creme fraiche, majonäs, senap och dill.
Skär halvtinade crabsticks i skivor, ca 0,5 cm
Hacka äggen grovt. Skala och finhacka rödlöken.
Blanda samman allt. Smaka av med salt/peppar/cayenne.
Häll blandningen i pajskalet. Garnera, se exempel ovan!.
Servera skaldjurspajen kylskåpskall
______________________________________________________
________________________________________________________________________________
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar