onsdag 19 augusti 2015

Ett husmorstips

Jag gillar att testa husmorstips. När jag ser något tips i en tidning eller på tv så skriver jag upp och sparar för att sedan kunna testa, det är så himla kul för jag lär mig en massa bra knep på det sättet. Denna gången testade jag att kalka av kaffebryggaren med ättiksprit och det funkade hur bra som helst.
Jag hällde på 6 koppar vatten som jag mätte med måttanvisningen i kaffekannan och 1 dl ättikaSatte på kaffebryggaren och lät ca 1/3 av ättiksvattnet koka igenom. Stängde av kaffebryggaren och lät ättikblandningen verka i 10 minuter inne i själva kaffebryggaren. Satte på bryggaren så att allt ättikvatten kom ut. 
För att få bort ättiksmaken kokade jag igenom kaffebryggaren 4 gånger med vanligt vatten. Och så var det klart! Rent och fint blev det och kaffet smakar gott.
______________________________________________________

6 kommentarer:

  1. Vilket bra tips du bjuder på, det tackar jag för. Jag ser ju att du har både pajer och gratänger men jag undrar om du kan tipsa om en av dom för vi får besök ev lördag och jag behöver nåt nytt, helst en gratäng med kyckling eller nåt annat men inte fisk. Vi har ju lagat en med kyckling som du hade och det blev jättebra men dom som kommer har lagat det receptet också från din blogg när jag tipsade i min blogg. Nu blev det invecklat ;). Min man och jag är inte så bra på pajer men med dina recept så funkar det nog.

    Ha en skön dag
    kram
    Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, vad kul!

      Min absolut godaste kycklinggratäng är denna: http://madame-edith.blogspot.se/2015/03/varldens-godaste-kycklingratt_22.html Tyvärr kan jag inte lägga länk här i kommentarsfältet. Kopiera adressen eller gå in i kategorin kyckling. Där hittar du kycklingreceptet som jag kallas "världens godaste kycklingrätt"

      Min absolut godaste paj är denna skaldjurspajen: http://madame-edith.blogspot.se/2015/07/recept-pa-skaldjurspaj.html Kopiera adressen eller klicka på bilden i högerspalten på bloggen. Det står småkrämig skaldjurspaj över bilden.

      Till efterrätt tipsar jag om en daimglasstårta som ni kan förbereda dagen innan och gör smidigt med köpt marängbotten. Adressen till den hittar ni här: http://madame-edith.blogspot.se/2015/02/daimglasstarta.html Ni kan även hitta receptet genom att gå in i kategorin marängtårtor. Inne i det receptinlägget finns en länk till en jättegod nougatsås som ni kan servera till.

      Vill ni inte ha efterrätt utan bara något litet gott till kaffet skulle jag vilja tipsa er om nutellacrisp. Adressen finns här: http://madame-edith.blogspot.se/2014/12/julgodis-nutellacrisp.html eller skriv nutellacrisp i sökrutan ( jag kallar det julgodis i bloggen men jag lovar att det är hur gott som helst året runt, särskilt till en kopp kaffe )

      Stor kram och lycka till ♥

      Radera
  2. Tusen tack snälla du. Nu har jag så det räcker och skall kolla in recepten. Vad glad jag blir

    Ha en skön kväll
    kram från
    Malin

    SvaraRadera
  3. Du kan ju lägga upp dina husmorstips i en egen flik så blir de lätta att hitta när man behöver dem...
    Ha en fortsatt skön dag i det härliga vädret!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Detsamma Ann-Christin, så härligt väder vi har nu :D Jag har lagt husmorstipsen i fliken tips över headern. Det finns inte så många där än men några stycken. Kram!

      Radera