söndag 7 februari 2016

Recept på kycklinglasagne

En smakrik och god kycklinglasagne med grillad kyckling och färska lasagneplattor
Detta recept ger ca 4-5 portioner ( Recept på köttfärslasagne hittar du HÄR >> )
Tips! God att använda till matlåda

Tomatsås - se recept nedan!
Bechamelsås - se recept nedan!
1 grillad kyckling
100 g färsk spenat
50 g riven parmesanost
200 g färska lasagneplattor
___________________________________________________
Tomatsås
2 vitlöksklyftor
1 brk krossade tomater, ca 400 g tex DENNA >>
2 msk tomatpuré
1,5 msk torkad oregano
2 krm salt
2 msk olivolja
1 nypa strösocker

Pressa vitlöken. Koka upp samtliga ingredienser i en kastrull.
Låt koka under omrörning i ca 1 minut.
Rensa och dela kycklingen i bitar. Blanda ner i tomatsåsen.
______________________________________________________
Bechamelsås
50 g smör
0,5 dl vetemjöl
5 dl mjölk
salt/vitpeppar/muskotnöt
1 dl riven ost
(mild eller stark ost efter eget tycke)

Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet i smöret.
Rör ner mjölken sakta med fin stråle.
Låt koka under omrörning i några minuter, tills såsen tjocknar.
Smaka av med salt/peppar och ev. lite riven muskotnöt.
Drag kastrullen åt sidan. Rör ner den rivna osten.
_____________________________________________________
Gör så här:
Bred ut bechamelsås i botten av en ugnsfast form.
Täck med lasagneplattor
Bred på tomatsås (med kyckling i) Strö på spenat.
Häll bechamelsås på spenaten.

Varva så tills lasagneplattorna är slut.
Avsluta med ett lager bechamelsås. Strö på parmesanost.

Gratinera mitt i ugnen i 225° i ca 20 min. X-tra bild HÄR >>
_______________________________________________
__________________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar