onsdag 5 augusti 2015

Ska jag flytta bloggen?

Då har bloggen börjat rulla på igen efter lite lägre tempo under semestern. Och det känns så kul!! Och kommentarer har ni lämnat till mig, tusen tack för dem, det är alltid roligt att få kontakt med er läsare :) Jag har nu satt igång ett arbete med att att förbättra recept bakåt i receptarkivet. Dels har jag genom åren ändrat sättet som jag skriver recepten och dels har blogspot valt att leva sitt egna liv på min sida om man går in på bloggen via mobilen. En del recept är så röriga så man knappt förstår vad det står medan det samtidigt ser ut som det ska i datorn. Konstigt och så vill jag verkligen inte att det ska vara, så det ska jag fixa nu. Hojta till om jag missar något recept som knasigt ut. Jag tänkte även fråga er om ni tycker att upplägget på recepten fungerar bra? Jag var för ett tag sedan på väg att flytta bloggen till en annan sida men bestämde mig efter lite velande att stanna kvar här. På denna sidan har jag byggt upp ett system som går utanför blogspots traditionella bloggmall. Syftet är att det ska vara lätt att hitta i bloggen. Jag arbetar mycket med länkar för att göra allt så tydligt det bara går. Men jag vet ju inte om ni använder länkarna? Jag tänker till exempel på att jag i varje receptinlägg länkar till en lista med recept inom samma kategori, är det något ni använder eller är det onödigt arbete? Kanske använder ni sökrutan istället för attt hitta i bloggen? Eller kanske använder ni google? Många mat och bakbloggar använder ju kategorier och med dem får man ju scrolla igenom varenda recept inom den specifika kategorin för att hitta det man söker. Kanske är det positivt då man hittar andra recept man gillar? Själv tycker jag det är lite bökigt att behöva sitta och leta igenom så mycket för att hitta det man letar efter. Jag skulle bli så glad om ni skulle berätta vad ni tycker och vilket upplägg som fungerar bäst för er. Kanske bestämmer jag mig för en flytt trots allt om upplägget här ses som krångligt och helt onödigt. 
Just det! Jag skulle ju även säga att nu när jag fixar med texten i recepten så kan det hända att gamla inlägg hamnar längst upp i bloggflödet och det är just för att jag sitter och jobbar med dem. Ha det bra, KRAM

10 kommentarer:

 1. Jag tycker det är lätt att hitta bland recepten! Varje vecka går jag in här i bloggen i receptkategorier för att få nya tips på något gott från dina recept! Tack för att du delar med dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen roligt att du tycker det. Hela upplägget har jag byggt upp själv och jag är allt annat än duktig på datorer så jag har helt ärligt inte haft en susning om ni tyckt om det eller ej.
   Stor tack för att du gav mig din åsikt. KRAM

   Radera
 2. Det helst du ska varken flytta eller ändra :) jag är jätte nöjd som är ofta här hos dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack även till dig Sussi, era åsikter är viktiga och det betyder mycket när ni delar dem med mig. Både ris och ros är välkommet. KRAM

   Radera
 3. Tack för en underbar bra blogg med fina, goda recept. ..jag lagar ofta mat och bakar från dina recept och får mycket beröm över vad gott det är ....Jag tycker inte du ska ändra nåt... recepten är enkla att följa och det är fina bilder till... jag går ofta in på länkarna under recepten ...det är lätt att hitta i din blogg...Tack än en gång och ha en trevlig dag ...☺
  Vänliga hälsningar Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojojoj vad kul att höra att dina gäster gillar det du bakat och lagat här från bloggen :D Jag gör allt jag kan för att skriva recepten så enkelt som möjligt, ibland testar jag dem även på barnen här hemma, jag hoppas ju så klart att dem ska använda bloggen när de flyttat hemifrån och så är det ett bra sätt för mig att upptäcka vissa moment som kan verka krångliga och behöver förtydligas.
   Kul att du använder länkarna! Och verkligen tusen tack för att du skrev till mig. KRAM

   Radera
 4. Din blogg är så bra, sagt det förr till dig. Jag vill inte att du skall ändra ngt för det är så bra som den är. Lättanvänd, bra och fina bilder. Bra text. När jag skall leta recept går jag i listan eller söker, lätt som en plätt.
  Men om du får för dig att ändra ngt så lovar jag dig att hänga kvar..

  Nu skall jag leta recept till Kräftskiva på lördag..

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Elisabeth :D Det har jag inte ens tänkt på, att jag kanske förlorar läsare i en flytt. Det vore så klart jättetråkigt (skönt att läsa att du stannar) Antalet besökare är ju något som man som bloggare är intresserad av men ska jag vara helt ärlig är jag mer intresserad av att ha nöjda läsare som följer mig ofta och inte bara hamnar här genom google för att sedan snabbt googla vidare. Därför känns det extra kul när jag får mer kontakt med er läsare och förstår att det inte bara är google som drivit in trafik till mig. Inget fel på läsare från google men jag gillar när det blir lite mer personligt.

   Hoppas att du hittar något gott till kräftskivan. KRAM

   Radera
 5. lisa.vegars@stocksbo.sefre aug. 07, 05:33:00 em

  Hoppas du behåller din blogg Lagar och bakar efter dina recept De bästa som finns

  SvaraRadera
 6. Ohhh, tusen tusen tack ♥ ♥ ♥ KRAM

  SvaraRadera