Självklart går det bra att fräsa med hackad gul lök med köttfärsen om man så önskar.
(ca 6 port)
Recept
ca 700 g blandfärs
ca 700 g blandfärs
3 vitlöksklyftor
2 brk krossade tomater, ca 500g/st
0,5 dl tomatpuré
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 msk frusen basilika
0,5 msk torkad timjan
0,5 msk torkad timjan
Salt/vitpeppar
1 tsk cayennepeppar
1 tsk strösocker
1 tsk strösocker
Gör så här:
Fräs färsen smulig i en klick smör i en djup stekpanna.
Pressa ner vitlöken. Rör i de övriga ingredienserna.
(Se till att buljongtärningarna smälter. Salt/vitpeppar efter eget tycke)
Låt småputtra under lock på svag värme i minst 30 min
(späd eventuellt köttfärssåsen med lite vatten)
(späd eventuellt köttfärssåsen med lite vatten)
Servera med tex. spaghetti, tomater och gurka
För extra festlig: Toppa med riven parmesan eller Keldas ostsås
För extra festlig: Toppa med riven parmesan eller Keldas ostsås
____________________________________________
_________________________________________________________
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar