En snabb och enkel lasagne med färska lasagneplattor och färdig ostsås
Ett recept i EDITHS BÄSTA >> (5-6 port)
Fräs även med valfri mängd hackad gul lök om så önskas
Steg 1, Köttfärs
Ett recept i EDITHS BÄSTA >> (5-6 port)
Fräs även med valfri mängd hackad gul lök om så önskas
Steg 1, Köttfärs
500 g nötfärs eller blandfärs
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater, 500 g
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 msk frusen basilika
0,5 tsk torkad timjan
Salt/vitpeppar
1 krm cayennepeppar
Gör så här:
Fräs färsen smulig i en klick smör. Pressa ner vitlöken
Blanda ner de övriga ingredienserna
(Se till att buljongtärningen smälter. Salt och peppar efter tycke)
Låt småputtra under lock i ca 30 min
(Korta ner tiden om du har bråttom)
________________________________________________________________
Steg 2
200 g färska lasagneplattor
6-8 dl färdig ostsås,
(Mängd ostsås efter tycke! Använd tex 2 förp. Kelda ostsås)
Varva ostsås, lasagneplattor och köttfärs i en ugnsform
Börja och avsluta med ostsås
Börja och avsluta med ostsås
Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 20 min
_________________________________________
_________________________________________________________
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar