Ca 1 kg fast potatis
4 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg
Gör så här:
Vispa i en stor bunke ihop 2 dl mjölk, mjöl, salt, ägg
När smeten är slät - vispa ner resten av mjölken
Skala potatisen. Vispa runt smeten.
(mjölet kan har sjunkit till botten medan du skalade potatisen)
Riv potatisen grovt rakt ner i smeten. Blanda.
Smörstektek raggmunkarna gyllenbruna på medelvärme.
Servera med stekt fläsk eller stekt bacon
lingonsylt och rivna morötter.
Servera med stekt fläsk eller stekt bacon
lingonsylt och rivna morötter.
Tips! Platta vid stekning till raggmunkarna med stekspade.
Tag ca 1 dl smet/raggmunk - Stektid ca 2 min/sida
Håll raggmunkarna varma i ugnen på 125°
Håll raggmunkarna varma i ugnen på 125°
_______________________________________
Fler potatisrecept hittar du HÄR >>
_______________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
Fler potatisrecept hittar du HÄR >>
_______________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
det här var länge sen man åt detta får nog göra det snart igen-man glömmer bort dom enklaste recepten och vill prova på nya istället.
SvaraRaderakram Barbro
Ikväll blir det raggmunkar, tack !
SvaraRadera