OBS! Bullarna toppas med uppvispat ägg och pärlsocker
Recept
150 g smör
5 dl mjölk
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 msk malen kardemumma
1,5 dl strösocker
1 ägg
1 tsk salt
ca 14 dl vetemjöl
2 dl russin
Gör så här:
Smält smöret. Tillsätt mjölken. Värm till 37°
Blanda ut jästen med lite degspad.
Rör i sista degspadet, kardemumma, socker, ägg, salt
Arbeta in mjölet och russinen
(när degen släpper bunkens kanter är mjölmängden lagom)
Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
Arbeta ut 24 bullar
Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i ca 30 min.
Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 250° i 8-10 min.
Tips! Supergott att servera bullarna ljumna med ett glas kall mjölk
Tips! Supergott att servera bullarna ljumna med ett glas kall mjölk
______________________________________
____________________________________________________
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar