onsdag 2 mars 2016

Bullar med russin

Lättbakade bullar som blir saftiga och goda med russin i degen (24 st)
OBS! Bullarna toppas med uppvispat ägg och pärlsocker

Recept
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 msk malen kardemumma
1,5 dl strösocker
1 ägg
1 tsk salt
ca 14 dl vetemjöl
2 dl russin 

Gör så här:
Smält smöret. Tillsätt mjölken. Värm till 37°
Blanda ut jästen med lite degspad.
Rör i sista degspadet, kardemumma, socker, ägg, salt

Arbeta in mjölet och russinen
(när degen släpper bunkens kanter är mjölmängden lagom)
Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min.

Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
Arbeta ut 24 bullar
Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i ca 30 min.

Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 250° i 8-10 min.

Tips! Supergott att servera bullarna ljumna med ett glas kall mjölk
______________________________________
____________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar